Svet-Stranek.cz
Kosmetika,vizážistika,manikúra,pedikúra..
Kosmetický salon Marilyn Monroe

Parafínové zábaly:Kosmetika,vizážistika,manikúra,pedikúra..

Parafínové zábaly

Stáří ženy nejlépe poznáš podle rukou..

Parafínový zábal je velmi příjemná a účinná aplikace teplého kosmetického parafínu nejčastěji na ruce a nohy. Dochází k celkovému prohřátí, prokrvení a hydrataci ošetřené pokožky. Před aplikací je nutná důkladná hygiena a dezinfekce ošetřované části těla. Během zábalu dochází k předání tepla a účinných minerálů do pokožky, zvyšuje se její prokrvení, změkčení a zvyšuje se její tonus, zároveň má blahodárný vliv na drobné klouby, uvolňují se svalové spazmy. Pravidelnými parafínovými zábaly se docílí nejen zpevnění nehtů, krásné jemně hedvábné pokožky, jejímu viditelnému a okamžitému omlazení, ale dojde k uvolnění drobných kloubů, ztuhlého zápěstí, které jsou následkem jednostranné námahy např. při práci na počítači.

Parafínové zábaly představují proceduru, která kombinuje zdravotní i estetické účinky. Běžně se aplikují v lázních při léčbě drobných kloubů. Mezi nejoblíbenější patří právě zábaly rukou. Využívá se při nich pomalého vstřebávání tepla a účinných minerálů. Parafinové zábaly vedou nejen k uvolnění a snížení bolesti pohybového aparátu, ale také mají blahodárný účinek na zbytek těla. Parafínové zábaly jsou jednou z forem termoléčby. Parafín se aplikuje při teplotě 52 – 62 °C.

Průběh procedury

Ponoříte ruce a nohy do nádoby s předehřátým voskem. Po několika vteřinách je vyjmete. Na vzniklou parafínovou krustu vám navlékneme igelitovou vrstvu a poté ještě termonávlek. Na konci procedury vám opatrně celou krustu z rukou sloupneme. Výsledek bude velmi zřejmý, uvidíte sami.

Parafínové zábaly působí blahodárně na nervovou soustavu a poskytují ochranu drobným kloubům. Teplo rozšiřuje cévy, zlepšuje prokrvení pokožky a působí příznivě na zlepšení regenerace svalových spazmů. Po zábalu jsou ruce velmi dobře odpočinuté a samozřejmě se dostavuje také vysoký kosmetický efekt. Ruce jsou hladké, hebké a sametové.

Parafínové zábaly mají blahodárný účinek při léčbě:

• Chorob pohybového systému zánětlivého, degenerativního a úrazového původu

• Chronické revmatoidní artritidy a dalších onemocnění drobných kloubů končetin

• Zhrublé, mozolovité, suché či popraskané pokožky rukou a nohou


Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie. OK